Robert Dybeck

1. Varför valde du just den här utbildningen?

Intresserad av ekonomi och ville ha en bred utbildning som kunde riktas in när jag visste mer vad som passade. Var inne på revisorsspåret från början men insåg snabbt att jag ville jobba med kombinationen människor och försäljning/affärer, då var organisation och ledarskap en mkt passande intriktning

2. Vad har du gjort efter att du tagit examen?

Drivit eget företag, jobbat utomlands, seglat över Atlanten och rest en del samt jobbat som personalansvarig på mindre bemanningsföretag.

3. Hur fick du ditt nuvarande jobb?

ville länge in i bemanningsbranschen då det enligt mig är en av få branscher som ärligt kan säga att människan är deras viktigaste resurs. Sökte mig aktivt till Manpower och fick tillslut möjligheten.

4. Berätta om ditt nuvarande jobb!

Jag arbetar som affärsutvecklingschef för vår Studentaffär, där vi på sikt försörjer oss själva och våra kunder med morgondagens akademiker. På kort sikt ger vi tusentals studenter extrajobb och erfarenheter under sina studier. Jag åker runt i landet och coachar och försöker förbättra hur vi säljer in vår studentlösning till våra kunder och i andra änden hur vi bygger vårt varumärke bland studenterna och tar tillvara deras intressen i vårt företag.

5. Hur har du nytta av din utbildning i din nuvarande yrkesroll?

Ja självklart.

6. Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

en salig blandning mellan interna coachingaktiviteter till att vara ute bland studenterna på högskolor och universitetet och att träffa våra kunder för att hjälpa dem att bli än mer framgångsrika på deras marknader.

7. Varför sökte du jobb på just ditt företag?

Otroligt spännande företag som är ett av Sveriges största företag personalmässigt. Otroligt högt tempo och härliga människor som jobbar där. Gillar att bolaget är värderingsstyrt och därmed kan drivas effektivt utan onödig hierarki.

8. Hur ser du på företaget idag till skillnad från innan du började ditt arbete?

Företaget utvecklas hela tiden och går före i branschen som branschledare måste vi hela tiden ligga steget före och titta inåt för att utveckla oss själva. Gör vi inte det så springer våra konkurrenter ikapp oss.

9. Hur ser din framtid ut på företaget? Finns det några utvecklingsmöjligheter?

Känns som att det finns utmaningar i massor. Trivs mkt bra i branschen och på Manpower