Andreas Swahn

1. Varför valde du just den här utbildningen?

Industriell ekonomi har en fantastisk bredd med sitt tvärvetenskapliga angreppsätt mellan teknik-ekonomi-ledarskap. En fantastisk dörröppnare till jobb och framtid.

2. Vad har du gjort efter att du tagit examen?

Varit med och byggde upp EMDS Group ett internationellt rekryteringsföretag där jag var VD i Norden, Belgien, England, Sydafrika, Singapore och Hong Kong. Grundat företagen Abovo, EasyChange och Studentis samt gjort en turnaround på MegaPhone.

3. Hur fick du ditt nuvarande jobb?

Grundade Studentis och har sedan dessa ansvarat för driften.

4. Berätta om ditt nuvarande jobb!

Det har en stor bredd då det spänner från kapitalintag, förvärv av bolag/sajter, daglig drift, rekrytering, utveckling av befintliga sajter, byggande av ny webb funktionalitet, marknadsföring, projektledning och generell administration och ledning.

5. Hur har du nytta av din utbildning i din nuvarande yrkesroll?

Industriell ekonomi ger en god plattform att stå på för att driva företag och projekt. Jag har haft stor nytta av många delar från utbildningen genom åren.

6. Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

De huvudsakliga uppgifterna är att hålla samman verksamheten. Tillse att försäljningen utvecklas och att Abovo Media olika sajter förädlas. En vanlig dag består av t ex försäljning, kundbesök, samtal och förhandlingar, med partners, resor, interna möten angående bolagets sajter, sammanställningar till t ex styrelsen.

7. Varför sökte du jobb på just ditt företag?

Abovo Media Group AB har utvecklats enormt genom bolagets förvärv och organiska tillväxt.

9. Hur ser din framtid ut på företaget? Finns det några utvecklingsmöjligheter?

Framtiden ser intressant ut. Karrärvägarna inom bolaget ligger vidöppna för ambitiösa personer som är villiga att ligga i och ta för sig.